The making of… Katy Did Pink

Katy Did Pink

Dus ik geef Sjoerd mijn roze/zalm/goud lakje in een flesje. “Zo, verzin even een naam joh“. Dan hoeven we er nog maar 6 ;P
Gaf hem nog wat hints “Ik denk aan Flamingo’s en zonsondergangen in Miami“.

Nou dat vond hij echt totaal nergens op slaan… “Flamingo’s hebben écht niet zo’n kleur….
Maar, hij zou wat verzinnen!

Een uur later: “Sjoerd, heb ik al een naam?
Zijn antwoord: “Kijk maar op je Whatsapp mop“.

Ik zwengel mijn Note 4 aan en wat zag ik daar… “Katy Did Pink
Uhmmm, ehh, tjonge… pffttt… wasss???

read more

Kies verstandig, kies kleur :P

Voor de leden van mijn Lacquester Facebook groep wil ik iets leuks doen…
Wat? Dat ga ik niet verklappen!

Wel wil ik jullie allemaal uitnodigen 3 favoriete kleuren te kiezen uit de onderstaande opties.
Let wel… met de 3 meest favoriete kleuren ga ik iets leuks doen voor de leden van de groep.
Dus kies verstandig! Je doet er niet alleen jezelf een plezier mee. Als je begrijpt wat ik bedoel :D

De poll loopt tot aanstaande maandag. Dan ga ik de resultaten bekijken en mijn plan uitwerken.

[poll id=”3″]

read more

Lacquester Dag – wie – wat – wanneer? Kom je ook?

Lacquester Dag Poll

Eens kijken wie, hoeveel mensen, en wanneer, zouden willen komen naar de Lacquester dag in Utrecht. Ik zit zelf aan Mei dit jaar te denken.

Ik moet daarvoor een ruimte huren, dat is ook afhankelijk van het aantal mensen dat zou willen komen, en natuurlijk zorgen dat er grondstoffen zijn om nagellak te maken, en catering verzorgen. Dus er zijn kosten aan verbonden. Kan nog niet precies zeggen hoeveel behalve dat ik er niets aan hoef te verdienen dus zal proberen het zo laag mogelijk te houden.

Welke datum heeft je voorkeur? Je mag 2 opties aangeven.

read more

NOTD – Pink Outside The Box

Pink Outside The Box

Daag :D

Nog een NOTD van afgelopen weekend.
Het is koud en grijs en donker buiten dus ik wilde iets vrolijks en warms op mijn nagels.

Voor de shop had ik net weer een nieuwe batch Pink Outside The Box gemaakt en de kleur had me weer opnieuw gepakt. Ik gebruikte 2 laagjes Pink Outside The Box en 1 laagje Lacquester topcoat.

Daarna vond ik het wat kaal en wilde het geheel een beetje pimpen. Heb de nagels van mijn ring- en middelvinger gestempeld met de MoYou Artist Collection 03 image plate en gebruikte zwarte en zilverkleurige stempellak die ik bij Kruidvat had gekocht.

read more

NOTD 09-02-2015 Li-La-Lime Lizard

Lime Lizard Larry

Heej hallo,
Vandaag in mijn lab een Limegroene Holografische lak gemaakt.
Die moet dan natuurlijk meteen uitgeprobeerd worden ;P

Li-La-Lime Lizard heb ik hem voor nu gedoopt. En omdat ik het stempelen wilde oefenen heb ik over de Lizard een patroon van rozen gestempeld. Moet nog vaak oefenen met stamping, maar er zit verbetering in. Oefening baart kunst!

Ik gebruikte hier de Squishy stempel die de lieve Deborah van Love Varnish me opstuurde als cadaeautje, de Moyou Londen Pro Collection XL 10 imageplate, Li-La-Lime Lizard holo nagellak (nog niet verkrijgbaar) en de Lacquester Topcoat

read more

Experiment: Thermal Polish Trio

Neopolitan Cake

Goedemorgen :D

Gisteren had ik zin om weer eens met thermal pigmenten aan de slag te gaan. Nieuwe pigmenten maken dat je ineens niet meer kunt wachten.
Voor de mensen die niet weten wat thermal pigmenten zijn: Dat zijn pigmenten die bij een bepaalde temperatuur van kleur veranderen.

Een mooie paarse kleur wilde ik, met een overloop naar een wat licht blauwe kleur met blauwe en paarse shimmers. Aan ‘t werk dus!

Eerst de basis maken, je moet natuurlijk van te voren weten hoe die is voor je het thermal pigment er bij mengt. Daarna met maatschepjes in de weer om de paarse kleur te bewerkstelligen.
Het is soms priegelen, want meteen een grote schep er bij doen maakt vaak dat het too much is en dan kan je overnieuw beginnen.

read more

Thermal nagellak – Do’s & Don’ts

Thermal nail polish FAQ

Wat is een Thermal nagellak?

Een thermal nagellak veranderd van kleur al naar gelang van de temperatuur van het lichaam of de omgevingstemperatuur. Meestal vindt de verandering plaats bij ongeveer 30°C . Daarbij zijn er verschillende soorten; thermals waarbij de kleur verdwijnt rond de 30°C graden, thermals die van de ene kleur naar de andere kleur veranderen, thermals waarbij de kleur juist verschijnt rond de 30°C graden.

Waarom verandert mijn Thermal nagellak niet (meer) van kleur?

De 3 meest waarschijnlijke oorzaken zijn:

  • De thermal nagellak is niet op de juiste manier bewaard. Een koele omgeving, uit de zon is de meest ideale omgeving. Doe je dit niet zal de werking snel afnemen en vindt er geen verandering van kleur meer plaats.
  • De thermal nagellak is of koud of warm, zorg ervoor dat de juiste temperatuur ontstaat zodat de verandering van kleur plaats kan vinden.
  • De thermal nagellak is afhankelijk van de temperatuur van de omgeving. Ook al is je lichaam warm, als het buiten kouder is zal de lak daar ook op reageren.

Is mijn Thermal nagellak nog bruikbaar als hij niet meer van kleur veranderd door onjuist gebruik of niet goed bewaren?

Als de kleur van je thermal nagellak niet meer veranderd kan je deze nog steeds dragen als gewone nagellak.

read more