Thermal nagellak – Do’s & Don’ts

Wat is een Thermal nagellak?

Een thermal nagellak veranderd van kleur al naar gelang van de temperatuur van het lichaam of de omgevingstemperatuur. Meestal vindt de verandering plaats bij ongeveer 30°C . Daarbij zijn er verschillende soorten; thermals waarbij de kleur verdwijnt rond de 30°C graden, thermals die van de ene kleur naar de andere kleur veranderen, thermals waarbij de kleur juist verschijnt rond de 30°C graden.

Waarom verandert mijn Thermal nagellak niet (meer) van kleur?

De 3 meest waarschijnlijke oorzaken zijn:

  • De thermal nagellak is niet op de juiste manier bewaard. Een koele omgeving, uit de zon is de meest ideale omgeving. Doe je dit niet zal de werking snel afnemen en vindt er geen verandering van kleur meer plaats.
  • De thermal nagellak is of koud of warm, zorg ervoor dat de juiste temperatuur ontstaat zodat de verandering van kleur plaats kan vinden.
  • De thermal nagellak is afhankelijk van de temperatuur van de omgeving. Ook al is je lichaam warm, als het buiten kouder is zal de lak daar ook op reageren.

Is mijn Thermal nagellak nog bruikbaar als hij niet meer van kleur veranderd door onjuist gebruik of niet goed bewaren?

Als de kleur van je thermal nagellak niet meer veranderd kan je deze nog steeds dragen als gewone nagellak.

Hoe bewaar ikmijn Thermal nagellak het beste?

Thermal nagellak bewaar je het beste op een koele, donkere plek. Uit de zon, al is een ruimte koel, als de zon op de thermal nagellak schijnt kan dit al snel warm worden zodat de kleurverandering start zonder dat je daar erg in hebt. Persoonlijk bewaar ik ze in de koelkast.

Hoe lang gaat een Thermal nagellak mee?

Als je ze op de juist manier bewaart en gebruikt zijn Thermal nagellakken zeker een jaar houdbaar.

Kan ik mijn Thermal nagellak aanbrengen over een andere kleur en kan ik een topcoat gebruiken?

Ja, je kunt een Thermal nagellak over een andere kleur dragen. Het gebruik van topcoat zal het effect niet minder maken.

Kan ik Thermal nagellak ook gebruiken op kunstnagels, gel of acryl?

Ja, je kunt een Thermal nagellak op acrylnagels of gelnagels gebruiken. Voorkom wel dat je de flesjes tijdens het aanbrengen te lang aan hoge temperaturen blootstelt, zodat de werking optimaal behouden blijft.

Is Thermal nagellak veilig om te gebruiken?

Thermal nagellak is net zo veilig als elke andere nagellak. Lacquester nagellak is 5-free, en dat geldt ook voor de Thermal varianten.

Disclaimer: Blootstelling aan hoge temperaturen voor langere periodes zullen maken dat het kleur verander effect sneller afneemt of zelfs helemaal verdwijnt.

Hoe gebruik ik Thermal nagellak?

Gebruik Thermal nagellak op dezelfde manier als andere nagellak. Al naar gelang de dekking gebruik je 2-3 laagjes over een basecoat en seal je met een een laagje topcoat.

Nog vragen?
Stel ze gerust in de comments!